Testimonials - zo hoor je het ook eens van een ander:

"Hoi Lysan, nog heel hartelijk bedankt voor de fijne lessen die je aan onze dochter hebt gegeven! Ze is altijd met plezier naar je toe gegaan en kwam altijd weer zingend thuis! Ze was ook echt verdrietig van het afscheid nemen, ze vertelde nog dat ze zich altijd zo veilig voelde bij jouw lessen, ze kon zo zichzelf zijn. Ze vindt de manier waarop je lesgeeft heel fijn en prettig. En ze gaat je ook wel missen, maar ik verwacht dat de nieuwe studie haar volledig zal gaan opslokken. Al heb ik gezegd dat ze altijd een paar lessen kan nemen als ze daar zin in heeft."

- S.B.

"In mijn leven heeft zingen altijd een grote plaats ingenomen en naast het deelnemen aan een koor, heb ik ook altijd zanglessen genomen. Er is veel verschil tussen de manier van zangles geven. Soms stond ik zelfs met lichte angst voor mijn leraar, bang dat ik het weer fout zou doen.

De zangles bij Lysan is letterlijk en figuurlijk een verademing. Ze gebruikt in haar zanglessen verschillende methodes, waardoor het gewenste effect bereikt kan worden. Op een ontspannende manier start ze met de oefeningen, waardoor de stembanden worden 'opgewarmd' voor het repertoire wat je graag wil zingen. Daarover is ook overleg, waardoor ik altijd met plezier heb gezongen. Als ik na afloop naar huis ga, voel ik me ook altijd energieker."

- Violet

"Naa nee nie nuu noo. Ha-le-lu-ja. Ping-pang-pong. Zo, de stembanden zijn warm, het zingen kan beginnen. O nee, eerst nog even samen lachen want dat ontspant en een ontspannen lichaam vormt een mooie klankkast. Hoe gaat dat eigenlijk, ontspannen zingen? Dat wordt door Lysan duidelijk gemaakt met een mooi beeldend verhaal. Waar we dan weer om moeten lachen en dat is weer goed voor de ontspanning.

- Zomaar een moment uit een zangles. Lysan combineert humor met 'zijn'. Zijn wie je bent en hoe je bent en van daaruit zingen. Onderweg naar het vinden van 'jouw stem', kom je van alles tegen wat je kunt gebruiken om je stem te verbeteren. Waardevol, verrassend, leerzaam en gezellig!"

- Monique Willemsen, sopraan

"Sinds kort heb ik zangles van Lysan.

Ik vind haar heel goed in wat ze doet. Dat wist ik al, van het persoonlijke contact, en van wat ze me bij wijlen over haar praktijk en aanpak vertelde.

Het zelf ervaren is veel leuker. Ze weet exact datgene aan te reiken wat ik aankan, waarbij ik ook nog mijn zangstem ontwikkel, en waar een uitdaging in zit.

Voor mij de ideale combinatie!”

- Manuela

"Of Lysan de beste zangeres is waar ik ooit les van heb gehad? Dat durf ik niet te zeggen. Maar wat ik wel weet, is dat ze het beste uit mij en mijn stem weet te halen, en dat is waar zangles voor mij om draait. Lysan voelt perfect aan wat ik nodig heb en daagt mij uit om zowel technisch als expressief op een steeds hoger niveau te komen."

- sopraan, klassiek geschoold, 37 jaar 

"Wat ik fijn vond aan de lessen bij Lysan is niet alleen dat mijn stem zich goed ontwikkelde, maar ook dat ik er altijd ontspannener wegging dan ik kwam. Zo werd het groeien en uitrusten tegelijk."

- Erna Harthoorn, oud-leerling, 8 jaar les gehad

Simpel gesteld wonen in de linkerhelft van de hersens de woorden en in de rechterhelft de tonen. Het zijn talen, maar het zijn verschillende talen. Alleen wie zingt brengt de twee gescheiden talen bij elkaar, de woorden en de tonen. Zingen is een manier om de twee hersenhelften harmonieus met elkaar te laten samenwerken.

(Connie Palmen, uit: Lucifer)

Coaching en andere lesvormen:

- Coaching van (semi)professionele zangers in voorbereiding op een concert of opnamesessie. Hierbij breng je zelf een te zingen liederenprogramma mee. Ook je eigen begeleider is welkom. We zullen naast technische en expressieve aspecten van het te zingen materiaal ook intensief stilstaan bij podiumpresentatie.

- Voorbereiding op een toelatingsexamen voor het conservatorium. We stellen desgewenst samen het te zingen programma vast, richten ons bij het instuderen mede op de speciale situatie die een toelatingsexamen vormt voor de zanger.

- Stemvorming en stemcoaching voor professionele sprekers. Voor wie dagelijks urenlang spreekt of regelmatig lezingen geeft, worden bijzondere eisen gesteld aan het stemgebruik. Door middel van zingen kan hier op een plezierige en effectieve manier aan gewerkt worden.

Voor een stemtest of stemdiagnose is het mogelijk een eenmalige afspraak met me te maken. Hierin kan ik samen met jou nagaan wat voor stemsoort je hebt als je in een koor wilt gaan zingen, of wat je met een specifiek stemprobleem zou kunnen aanvangen.

Tevens is het mogelijk om in uw bedrijf middels stemvorming aan teambuilding te werken. Ook, of misschien zelfs juist, voor mensen die nooit gezongen hebben, kan dit nieuwe perspectieven openen, nieuwe kanten van zichzelf laten zien.

En verder...

Er zijn vele andere vormen van coaching denkbaar. Overleg is altijd mogelijk. Schroom daarom niet om met al je vragen of ideeën contact met mij op te nemen.


0